Nepagenten stelen vakantiegeld

woensdag 9 augustus 2017

Hoofddorp - Op dinsdagavond werden toeristen het slachtoffer van nepagenten. Zij raakten een groot bedrag aan vakantiegeld kwijt voor hun hotel aan de Hoofdweg in Hoofddorp. De politie verzoek eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 19.35 uur gingen de slachtoffers, een Iraans echtpaar, even een ommetje maken vanuit hun hotel. Buiten werden ze aangesproken door een man die zich uitgaf als toerist die naar de weg vroeg. Ook wilde de man geld wisselen.  Dit werd door het echtpaar geweigerd.

Even later kwamen twee mannen op het echtpaar aflopen. Zij legitimeerden zich met zogenaamde politiepassen en vroegen of het echtpaar bankbiljetten bij zich had. De ‘politiemensen’ wilden het papiergeld controleren op echtheid. Na de controle deed een van de agenten het geld terug in de tas van de vrouw. Later bleek het om een wisseltruc te gaan en was het echtpaar al hun geld voor een Europese rondreis kwijt.

Signalement van de toerist die de weg vroeg: man met Indiaas uiterlijk, lengte van 1,60 meter, zwart kort haar. Hij ging gekleed in een grijs colbert en een blauwe spijkerbroek.

Signalement nepagent 1: man met getint uiterlijk, lengte 1,90 meter, gezet postuur en dik gezicht en donker haar. Hij ging gekleed in een donkerblauw shirt met lange mouwen en een donkerblauwe broek.

Signalement nepagent 2: man met licht getint uiterlijk, donker haar en een lengte van 1,80 meter. Hij droeg een oranjekleurig uniform.

2017165680

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kudelstaart | 112 alarmeringen Kudelstaart | Goedkoop Tanken in Kudelstaart | Supermarkten in Kudelstaart | Weerbericht Kudelstaart